Konsolosluk Vizesi

Yunanistan Turistik Vize Başvuru Evrakları Nelerdir?

* Değerli Ziyaretçilerimiz, vize başvuruları için beyan edeceğiniz evraklarınızın güncel tarihli olduğundan lütfen emin olunuz!
  1. Pasaport, (Yunanistan seyahatinizin dönüş tarihi sonrası en az 3 ay geçerli olmalıdır)
  2. İki adet biyometrik yeni fotoğraf (3,5x4,5 cm ölçülerinde ve beyaz fon üzeri)
  3. Ek gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, varsa tapu ve araç ruhsatı fotokopileri)
  4. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren belge, Nüfus Müdürlüğü'nden alınabilir.)
  5. Kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotokopisi

  6. Kişi yabancı uyruklu ise,
  7. * En az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve çalışma izni fotokopisi.
  8. Schengen vize başvuru formu. (Başvurunuzu Jale Tur aracılığıyla yaparsanız, başvuru formu bizim tarafımızdan doldurulacaktır.)
  9. * Vize başvuru formunuzu eksiksiz bir şekilde doldurarak, ıslak imzalı olacak şekilde beyan ediniz. Başvuru formunda ''Schengen alanına ön gördüğünüz giriş tarihi'' bölümüne yazılacak tarihler, vizenizin başlangıç tarihini oluşturmaktadır. Lütfen bu bölümü dikkatli bir şekilde doldurunuz.
  10. Seyahat sağlık sigortası - Orijinal belge
  11. * 30.000 € teminatlı uluslararası geçerli poliçe seyahat tarihinizden bir gün önce başlayıp, bir gün sonra sona ermelidir.
  12. Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigorta poliçelerinizi, kurumumuzdan temin edebilirsiniz. Sigorta işlemleriniz için ofisimizi arayınız. 0850 227 48 80
  13. Otel ve uçak bileti ön rezervasyonları.
  14. * Satın alımı yapılmış otel ve uçak bileti konusunda Jale Tur’un bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Başvuru öncesinde herhangi bir ön rezervasyon yapmanız durumunda, temsilcilerimizi bilgilendirmenizi rica ederiz. Lütfen vize başvuru işlemleriniz sonuçlanmadan satın alma işlemlerinde bulunmayınız.
  15. Güncel banka hesap dökümü
  16. * Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş belge
  17. * Aile fertlerine sponsor olacak kişilerin Banka hesap özetinde sponsor olacağı her kişi için ek olarak 4.000 TL bakiye daha bulundurması gerekecektir. Her bir başvuru sahibi için bulunması gereken minimum tutar; 4.000 TL' dir.
  18. Kişi serbest meslek sahibi veya bir şirkete danışmanlık hizmeti veriyorsa.
    *Noter onaylı iş sözleşmesi (Orijinal belge sunulmalı)

Başvuru sahibinin bulunduğu duruma göre ek olarak hazırlaması gereken belgeler


Kişi Şirket Sahibi İse
  1. Güncel tarihli şirket evrakları. * Şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası’ndan alınmış orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopileri
  2. SGK/BAĞ-KUR 4 B detaylı hizmet dökümü (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  3. Kişi Şirket Çalışanı İse
  4. Güncel tarihli şirket evrakları * Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri
  5. SGK işe giriş bildirgesi ve SGK 4 A detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  6. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  7. Şirket yazısı - Orijinal belge
  8. * Şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede, başvuru sahibinin bu işyerinde çalıştığı ve izinli olduğu tarihler belirtilmelidir. Belge, şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak temin edilmelidir.
Kişi Devlet Memuru İse
  1. Çalışma belgesi - Orijinal belge
    * Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühürlü ve ıslak imzalı orijinal belge
  2. Görev kimlik kartı ön ve arka yüzünün fotokopisi
  3. Maaş bordroları
    * Maaşınızın yatmakta olduğu bankadan alınmış son 3 aylık kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş hesap dökümü
  4. Resmi izin yazısı - Orijinal belge
    * Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı belge
Kişi Çiftçi İse
  1. Ziraat Odası’ndan çiftçilik belgesi
Kişi Öğrenci İse
  1. Öğrenci belgesi (Güncel tarihli, orijinal belge)
  2. Yeni mezun başvuru sahipleri için diploma fotokopisi
  3. Orijinal muvafakatname belgesi (18 yaşından küçük başvuru sahipleri için, anne ve baba tarafından imzalanmış noter onaylı orijinal belge)
NOT: Anne, baba ve tüm aile fertlerinin Yunanistan vizesi başvurusunda bulunacak olması halinde muvafakatname belgesine gerek bulunmamaktadır.
Ebeveynler ayrılmış olan ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise, velayeti olmayan ebeveynden noter onaylı muvafakatname belgesinin alınması zorunludur. (Lütfen bu bilgiyi teyit ediniz.)
Kişi Ev Hanımı İse Banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren en az 4.000 TL bakiyesi olan banka tarafından kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş) Kişi Emekli İse
  1. Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
  2. Geçerli Pasaport : Pasaportunuz, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  3. Eğer varsa eski pasaportlarınız
  4. Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 1 adet biyometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmaldır)
  5. Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  7. Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önceden Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız, o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi gerekmektedir.
Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri)
Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
Ancak istenilen evraklarda zaman zaman değişiklikler olabilmektedir. Jale Turu arayarak, Yunanistan Turistik Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan Turistik vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/ kurye ile ya da elden, evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz.

Yunanistan Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan Schengen Vize başvuruları direkt olarak Konsolosluğa gerçekleştirilemezken başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.
Yunanistan vize başvurularında bölge sınırlaması bulunmaktadır..

Yunanistan Turistik Vize Başvuruları Nereye Yapılır?

Yunanistan için turistik vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği bulunmaktadır.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişiler, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekecektir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Şu illerde ikamet eden kişiler: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalıdır.
İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.

Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Yunanistan vize başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (Turistik, ticari…) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan vize talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan turistik vize başvurusunda ibraz etmelisiniz.
Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
Schengen vize süreleri, doğru kullanım oranlarına göre kademe kademe artmaktadır. İlk Schengen vize başvuruları için uzun süreli vize alınması istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Uzun süreli Yunanistan vize talebi sırasında lütfen bu durumu göz önünde bulundurunuz.
Yunanistan vize başvurularınız tamamlanmadan otel ve uçak bileti satın alımları yapmanızı önermiyoruz. Satın alımı tamamlanmış otel ve uçak bileti rezervasyonları ile yapılacak vize başvurularında, kurumumuzu bağlayıcı herhangi bir unsur bulunmamaktadır.

Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.

Yunanistan Turistik Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır

Yunanistan’a turistik amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan turistik vize talep dilekçesi yazılmalıdır. Yunanistan turistik vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.
Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Örneğin; Turistik bir tura katılacak kişi Yunanistan Turistik vizesi talep dilekçesinde, katılacağı turdan bahsetmeli ve varsa tur ile ilgili belgelerini dosyasına eklemelidir.
Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. C turistik vizesi başvurusunda bulunacak kişiler Yunanistan turistik vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan Turistik Vize Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
Yunanistan Konsolosluğu’na turistik vize başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan turistik vize talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Yunanistan turistik vizesi başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı bir çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Yunanistan turistik vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.
Yunanistan turistik vizesi başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için bir sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Yunanistan Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Yunanistan turistik vizesi talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Yunanistan Turistik Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.

Yunanistan Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan turistik vize işlemleri randevu tarihi sonrası 3 ila 15 iş günü gibi bir süre içinde sonuçlanmaktadır. Yunanistan turistik vize başvurularınıza seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz. Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz. Evrakları inceleme ve vize başvuru sürecini değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolosluğu’nda olup Jale Tur’un, karar alma sürecinde hiçbir etkisi ve yetkisi yoktur.

Lütfen Dikkat!
18 Yaşından küçük vize başvuru sahiplerinin başvuru evrakları arasında Noter onaylı Muvafakatname belgesini ibraz etmeleri zorunludur.
18 Yaşından küçük başvuru sahipleri anne ve babası ile birlikte seyahat etsin ya da etmesin Muvafakatname belgesini başvuru işlemleri için temin etmeleri gerekecektir.
Ebeveynler ayrılmış ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise velayeti olmayan ebeveynden Noter onaylı Muvafakatname belgesi alınmalıdır. (Ancak bazı bilgiler, zaman içinde değişim gösterebileceği için lütfen bu bilgiyi teyit ediniz.)